Echt Alles Over De Motorhelm

Gepubliceerd sep. 14, 22
6 min read

Goedkope Motorhelm Kopen?

Berg hem ergens op in een donker plekje, totdat je hem weer nodig hebt voor een ritje. Je hoofd is te waardevol om hem onnodig bloot te stellen aan letselrisico! In principe geldt: elke helm is beter als helemaal geen - Motorhelmen voor mannen. De realiteit is dat het aantal fietsongevallen in België jaarlijks toeneemt, en dan met name het aantal letselongevallen.

Beste MotorhelmMotorhelmen Kopen? Alle Motorhelmen Op Voorraad

Uit de cijfers blijkt dat het merendeel van de fietsers die in levensgevaar verkeren, gewond zijn geraakt aan het hoofd. Natuurlijk biedt ook de beste fietshelm geen absolute bescherming, maar het dragen van hoofdbscherming vermindert het risico op hoofdletsel aanzienlijk. De voormalige professionele fietser Marcel Wüst maakte in het jaar 2000 een flinke klap tijdens het wielrennen en zegt daar nu over: “Zonder helm was ik gestorven”. Motorhelm kopen? - Het grootste aanbod.

Motorhelmen - Motostore

Motorhelmen - Grootste Aanbod Top MerkenVoordeelhelmen Winkel
Motorhelm Kopen? Alle Motorhelmen OnlineMotorhelm Kopen - Het Grootste Aanbod

De helm heeft daarmee het doel bereikt; bij de volgende aanrijding kan hij je hoofd niet meer optimaal beschermen. Een nieuw exemplaar is dringend aan te raden! Gelukkig bieden vele fabrikanten een kostenbesparend ‘Crash-Replacement’ programma aan in het geval van een ongeluk. (zie kader S. 76). Om optimale bescherming te kunnen bieden, moet een fietshelm optimaal zitten, niet meer dan vijf jaar oud zijn en aan de Europese proefnorm DIN EN 1078 voldoen (alle helmen op voldoen vanzelfsprekend aan deze norm).

Onder de naam “All-Mountain” komen de laatste tijd steeds vaker modellen op de markt, die zich speciaal op mountainbikers richten. Bij deze types steekt de schaal relatief ver naar beneden in de nek en biedt daardoor meer bescherming bij het vallen - Motorhelm dames kopen. Het probleem was eerst dat het gebrek aan windafzuiging leidde tot slechte ventilatie; dankzij de nieuwe stromingskanalen in de schaal is dit nu opgelost.

Alles Over Helmen

Sommige modellen hebben ook een camerabevestiging met triggerfunctie voor een val, andere hebben een verstelbaar vizier. Moderne kwaliteitshelmen zijn nu standaard uitgerust met een schuimlaag van expanderend polystyreen (EPS), waardoor er een sterke verbinding ontstaat tussen de buitenste schaal en de EPSkern (Motorhelm dames). De zachte binnenkant dient bij een ongeval om energie te absorberen, terwijl de harde, wrijvingsarme buitenlaag bescherming biedt tegen mechanische impact en schrokkende vertragingen bij de botsing voorkomt.

Hardshell modellen zijn gemaakt van ABS-polymeriaat en zijn robuuster en zwaarder – vandaar dat ze gebruikt worden door downhill rijders, maar ook in het dagelijkse leven (voor kinderen bijvoorbeeld). De Microshell helmen hebben dunnere wanden uit Polycarbonaat, waardoor ze een stuk lichter zijn. Voor vele helmkopers is de maximaal mogelijke veiligheid niet het belangrijkste aspect.

Mannen Motorhelm

Om deze krachten af te zwakken, bezitten helmen met MIPS aan de binnenkant, onder de padding, een dun geel laagje. Als je met je hoofd op de grond valt, draait de gele MIPS-laag binnen enkele milliseconde tot een centimeter en verminderd daardoor de krachten die op het hoofd inwerken. Dus, de harde buitenlaag vangt de klap van de val op; de MIPS binnenlaag zorgt ervoor dat je hoofd een met de rotatiekrachten kan mee bewegen waardoor de schok voor je hersenen verkleind wordt.

Producenten die MIPS niet in hun helmen verwerken, beargumenteren dat de extra laag meer ruimte in de helm nodig heeft en deze daardoor zwaarder maakt. Bovendien is de gevoeligheid ook het grootste nadeel: zelfs een kleine val kan de helm zodanig beschadigen dat je een nieuwe nodig hebt. Helmen met een MIPS-systeem heb je bijvoorbeeld van en ; bij andere, zoals het Amerikaanse merk Bern, kun je de helm later upgraden.

Online Een Motorhelm Kopen: Waar Kun Je Uit Kiezen?

Volgende de fabrikanten drukt het materiaal bij een val samen, waardoor het gevaar voor schedelfracturen en traumatische hersenbeschadigingen verkleind wordt. Koroyd wordt o. a. door Endura gebruikt. Eerst het slechte nieuws: zelfs de beste helmen kunnen niet verhinderen dat de hersens door een harde klap beschadigd raken met een hersenschudding tot gevolg (Motorhelmen - Motostore).

Het goede nieuws: tegen andere gevolgen van een ongeluk – zoals bulten, snijwonden, blauwe plekken op de schedel en schedelbreuk – beschermt een helm uitstekend. Een nieuwe motorhelm kopen; waar let je op?. Het is in ieder geval van groot belang dat je na een val op het hoofd de rit stop zet en een dokter raadpleegt, ook als je op het eerste gezicht nog heel bent en geen wonden hebt.

Motorhelmen - Motostore

Dit moet een dokter allemaal vaststellen, of in ieder geval uitsluiten. Wat betreft ventilatie gold jarenlang: hoe meer gaten, hoe beter (en duurder). Deze trend is zowel bij racefietsers als mountainbikers en triathlon rijders ondertussen afgezwakt – in de laatste jaren zijn steeds meer sportrijders van goed geventileerde, met gaten gevulde helmen naar gesloten helmen omgeschakeld.

De zogenaamde Aerohelm biedt een middenweg. Dit steeds populairder wordende aerodynamische model is een soort tussenvorm tussen een open en een dichte helm. Afhankelijk van de fabrikant bezitten Aerohelmen permanente of flexibele afsluitbare gaten (waarvan sommige veranderbaar zijn tijdens de rit). Bij koude temperaturen in de winter biedt een gesloten, en daarmee warmere, helm de meeste voordelen.

Motorhelm Koopadvies: Bespaar Jezelf Een Hoop Gel

Motorhelmen - MotostoreEen Motorhelm Kunt U Online Kopen

We wensen je een succesvolle koop en uiteraard een veilige en valvrije rit! Wanneer er toch iets gebeurt, lees je in het volgende kader hoe je het beste met je helm omgaat wanneer je een ongeluk krijgt. Het korte antwoord: nee. Het lange antwoord: het wordt dringend aanbevolen. Ieder ongeluk is anders.

Als je met je hoofd ergens tegen aan bent gevallen, moet je je hoofdbescherming eerst goed onderzoeken: toont het deuken, scheuren of andere zichtbare schade? Beweegt hij op plaatsen wat daarvoor nog niet zo was? In het geval er geen afwijkingen zijn, is met jou alles goed? Helaas, zelfs als van buiten alles in orde lijkt te zijn, kunnen er beschadigingen zijn die met het oog niet zichtbaar zijn, zoals haarscheuren of andere defecten op het helmskelet, op de harde schaal of op het gordelsysteem.

Een Motorhelm Kopen – Tips En Info

Bij een tweede ongeluk biedt een beschadigde helm mogelijk alleen nog gedeeltelijk of helemaal geen bescherming meer. Daarom raden alle fabrikanten aan om de helm na elk ongeluk waarbij het hoofd bij betrokken is om te wisselen. de perfecte motorhelm vindt u hier. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen! Vaak wordt een ‘Crash-Replacement’ programma aangeboden, waarbij men in de eerste jaren na de koop de beschadigde helm mag omruilen voor en nieuwe met een korting van 50 procent.

En aangezien helmen na vijf jaar sowieso met pension moeten, is het alleen maar nuttig om deze verplichte ruil in het geval van een eerder ongeval te realiseren - Motorhelm kopen - Het grootste aanbod.

Vrouwen Motorhelm

Welk type motorhelm kiezen? Wij helpen je een handje op weg met het kiezen van de beste motorhelm voor jou. Ontdek snel jouw type! Een helm dragen tijdens het motorrijden is natuurlijk verplicht door de wet, maar is simpelweg ook van levensbelang. Geen enkele motorrijder kan zonder en zou het ook niet moeten willen.Niet alleen door de maat en looks, maar ook door de doeleinden die hij dient. Wat voor soort motorrijder ben je immers? Het is jouw veiligheidsbril op de motor en daarom dient hij comfortabel én geschikt te zijn. In feite kunnen we spreken van drie soorten motorhelmen. Elk heeft zijn eigen kenmerken en zodoende zijn ze niet allen geschikt voor elk type motorbestuurder.

Meer van Bedrijfswagens

Navigation

Home

Latest Posts

Shortlease: Lease Al Vanaf 1 Maand!

Published Nov 21, 22
6 min read