Motorhelm, Helmen Voor Motor

Gepubliceerd sep. 02, 22
6 min read

Motorhelmen - Gratis Verzending & Retour!

Neem je motor bij de aanschaf van een motorhelm mee, want een proefritje met de helm van je keuze helpt bij de keuze van aanschaf. Probeer zo mogelijk veel helmen uit (per merk verschillend) en laat je niet door uiterlijkheden leiden. Heb je een helm met een goede pasvorm gevonden, dan kun je altijd nog naar alternatieve kleuren en designs vragen.

Sommige fabrikanten bieden diverse binnenvoeringen van verschillende groottes aan. Bedenk bij de keus van het design van je helm dat je ook in het donker of bij nevel goed door andere verkeersdeelnemers wilt worden waargenomen. Dat gaat het beste als de helm van opvallende kleuren en reflecterende materialen voorzien is.

Shop A-merken Motorhelmen

Zet de helm op zonder de kinband vast te maken en schud een paar keer flink met je hoofd. De helm mag hierbij niet op je hoofd verschuiven. Maak daarna de kinband vast en draai met je hoofd. De kinbanden mogen hierbij hals en nek niet raken. Mocht je twijfelen tussen een iets te ruime en een iets te krappe helm, kies dan voor de laatste.

De helm moet echter niet onaangenaam drukken. Sommige fabrikanten leveren losse wangstukken in verschillende maten en ook zijn er fabrikanten die helmen op maat maken, bijvoorbeeld bij Shoei is dat mogelijk. Het aanmeten en op maat maken kost zo rond de € 50,- extra en soms zijn er acties. Brildragers moeten erop letten dat er bij de oren voldoende ruimte aanwezig is om probleemloos het brilmontuur in te kunnen passen.

Motorhelm Kopen? - Makkelijk En Snel

Heeft je helm goede aerodynamische eigenschappen, ook bij hoge snelheden? Bij langere ritten ontziet dit de nekspieren en halswervels. Ben je met de ventilatie tevreden? Is de lawaaiontwikkeling onder je helm binnen de maat? Neem de tijd voor de beslissing een helm te kopen, want een helm, daar heb je als het goed is jaren plezier van.

Hieronder een indicatie in welke prijsklasse bepaalde merken zitten. Hieronder is aangegeven. Zoals je ziet, kun je in elke prijscategorie wel een helm vinden en verschillen de prijzen behoorlijk. Om het nog lastiger te maken, ook binnen een merk kunnen de prijzen behoorlijk verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld een HJC integraal onder de 100 euro, maar de duurste is meer dan 500 euro.

Helmen Kopen Met 24 Uurs Levering

Motorhelm Kopen? Alle Motorhelmen OnlineMotorhelmen

Dit is niet helemaal waar. De werking van een helm is voor een groot deel ook afhankelijk van de vulling. Door inwerking van zweet verliest de vulling een deel van de schokabsorberende eigenschappen. Bij gemiddeld gebruik kun je stellen dat iedere helm (hoe duur dan ook) na drie tot vijf jaar aan vervanging toe is.

Glasvezelhelmen kennen dit nadeel niet. Ook bij deze helmen geldt een maximale houdbaarheid als gevolg van slijtage door de werking van de elementen, maar de levensduur van de buitenkant van deze helmen wordt vaak op acht jaar gesteld. Kijk voor aankoop altijd even of de productiedatum in de helm staat (Helmen kopen met 24 uurs Levering).

Motorhelmen - Motostore

Overjarige helmen hoeven niet veel slechter te zijn dan nieuwe, maar ze liggen soms al wel een tijdje in de vitrine. Dit geeft natuurlijk een goede reden om wat af te dingen. Alles over helmen. Zoals gezegd verliest ook een duurdere helm ondanks de betere ouderdomsbestendigheid van de buitenschaal na verloop van jaren aan dempingskwaliteit van de binnenschaal.

MotorhelmenMotorhelmen Kopen Bij Servicedealer

Dit is niet alleen nadelig voor de beschermende werking en geluidsdemping, ook worden je nekspieren hierdoor meer dan normaal belast. Je zicht op de buitenwereld wordt minder scherp - de perfecte motorhelm vindt u hier. Vooral in het donker is dit erg hinderlijk: doordat je vizier constant voor je ogen beweegt, worden lichtpuntjes plots vurige cirkeltjes, die er alles aan doen om je aandacht van de weg af te leiden.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Scooterhelm En Een Motorhelm?

Motorhelm Online KopenGoedkope Motorhelm Kopen?

Invloed op de levensduur van een helm heeft ook een goede opslag: koel, droog, zonder directe UV-inwerking. De meeste fabrikanten leveren met de helm een transporttas waarin je hem prima kunt opslaan. Voor elke helm geldt: na een val niet meer gebruiken, ook zonder uiterlijke beschadigingen aan de helmschaal. Door slag- en stootinwerking kan de dempende stropor blijvend vervormen.

: Een bivakmuts is ideaal om je tegen de kou, tocht en stof te beschermen. Bovendien spaart dit de voering van je helm en beschermt het de binnenvoering meer tegen zweet. Bij langere ritten is gehoorbescherming een must. De reducering van akoestische stress zorgt voor een groter concentratievermogen en op den duur bescherming van het gehoor.

Een Nieuwe Motorhelm Kopen; Waar Let Je Op?

Zorg er voor dat je gehoorvermogen niet wordt aangetast, zodat je wel in staat bent ook hogere omgevingsgeluiden op te vangen, waardoor je veiligheid niet in het geding komt. Bij een veel gebruikte, losser zittende helm, wordt gehoorbescherming nog belangrijker. Momenteel ben ik erg met het geluid op de motor bezig.

Met en zonder helmmuts in mijn helm gereden. Het scherm op mijn motor verhoogd. Conclusie ondertussen is, er blijft veel geluid tijdens het motorrijden. De (systeem) helm is vermoedelijk de boosdoener, deze zit net iets te ruim, dus er gaat een nieuwe helm komen. Motorhelm Kopen?. Als ik de kans krijg, wil ik verschillende helmen gaan testen, daar zal ik hier dan weer verslag van doen.

Beste Motorhelm

Je helm achteloos in een hoek gooien. Steek hem liever in de helmzak en bewaar hem droog en in het donker. Je helm in je motorvrije tijd in een vochtige kelder of garage leggen. Dat zal hij je niet in dank afnemen en langzaam verteren. Is hij toch muf geworden: verfris hem weer met speciale voeringreiniger van de vakhandel.

Niet alleen is dat verboden, maar alleen bij een goed gesloten helm biedt deze voldoende beschermende eigenschappen. Helmtransport aan helmhouder of stuur van de machine. Gebruik een speciaal transportnet. Je helm over een puntig voorwerp, zoals je spiegel hangen (Waar kan je het best een goedkope, nieuwe motorhelm kopen?). Eén keer kan geen kwaad, maar als je dit vijf jaar lang meermaals per week doet, zal het piepschuim langzamerhand ingedrukt geraken.

Een Motorhelm Kopen – Tips En Info

Je hoofd zal dan alle klappen opvangen. Je helm op je zadel zetten. Een forse windstoot of een duwtje tegen je motorfiets zijn al genoeg om de helm te laten vallen. Meestal botst de helm nog wat verder zodat hij niet alleen binnenin een deuk heeft, maar ook aan de buitenkant vol met krassen zit.

Bestickeren, lakken of boren. Lak, stickers en folie zijn van oplosmiddelen voorzien. Niet iedere buitenschaal verdraagt daarom een pimpbeurt. Wil je echt een bijzondere helm, ga dan naar de vakspecialist. Ook veranderingen in de binnenschaal, bijvoorbeeld bij de inbouw van een headset, kunnen de functie beïnvloeden. Vraag je dealer. Met donker vizier bij slechte weersomstandigheden rijden.

Uw Motorhelmen Specialist

Een helm met geïntegreerd en wendbaar zonnevizier of zonneklep biedt een goed alternatief. Bron: IFZ Een goede en goed passende helm is van het allergrootste belang voor je veiligheid op de motor. Een onzorgvuldige helmkeuze heeft een grote invloed op het concentratievermogen en beïnvloedt daarmee het prestatievermogen en de veiligheid van de drager ervan - vrouwen motorhelm.Je perifere gezichtsveld wordt niet beperkt door het dragen van een helm. Je normale perifere zicht is tussen de 200 en 220 graden. Veiligheidsnormen die gesteld worden aan helmen eisen 210 procent perifeer gezichtsveld. Meer dan 90 procent van de botsingen vinden plaats binnen zo’n 160 graden van het perifere gezichtsveld (de rest zijn botsingen door een achterligger).

Navigation

Home

Latest Posts

Shortlease: Lease Al Vanaf 1 Maand!

Published Nov 21, 22
6 min read